Clinicen igår

Ja, det blev ju ingen ridning för mig igår med tanke på clinicen som tog massor av tid och arbete i anspråk. Jag var hemma vid 23 på kvällen efter att ha städat boxar, fodrat, flyttat hästar, burit stolar och hinder samt slängt massor med skräp (förvånansvärt många människor verkade tycka att det var en utmärkt idé att lämna kaffemuggar, plast, festispaket och annat skräp mitt i ridhuset).

Det började med en modevisning från Charlies Häst och Hund som jag tyvärr inte såg mycket av då jag satt vid insläppet. Däremot fick jag nöjet att se vår egen lilla Lolli stylad och full med guldglitter när hon fick vara en del av showen och passerade förbi oss i dörren.

Därefter var det visning av två av VDLs dressyrhingstar. Jag såg inte början så jag missade presentationen av dem men det kan ha varit Zuidenwind och Faustino. Båda hade en överlägsen trav men rörde sig överlag luftigt och ledigt. Men som sagt, jag kan inte svära på att det är rätt namn på dem...

Sedan kom två av VDLs hopphingstar in: Radisson och Corporal. Det var riktigt intressant eftersom det var två väldigt olika hingstar. Radisson såg så världsvan och okomplicerad ut, hoppade med god teknik men utan att slösa på krafterna. Corporal däremot hoppade med ett otrolig scoop och en ryggverkan som jag faktiskt inte var avundsjuk på. Gemene man sitter nog knappt kvar i sådana hopp, tur att Magnus Österlund har långa ben när han visar sådana där hingstar ^^

Kvällen avslutades med höjdpunkten där Angelica Augustsson och Douglas Lindelöw red två för dem nya hästar. Angelica red en häst som tillhör Jenny Berglund. Angelica tyckte det var en trevlig och lydig häst. Hon jobbade mycket på rakriktningen över både bommar och hinder. Den verkade ganska cool även om den inte var helt förtjust när Angelica gav den lite mer skänkel för att öka galoppen.

Douglas red en lite mindre häst som var betydligt mer på tårna och kikade på både det ena och det andra. Det var en valack som tillhör Emelie von Essen. Den verkade bjuda på lite mer utmaning eftersom den fladdrade en hel del och var lite spökig. Men jag gillar Douglas stil och tycker ändå att han gjorde ett bra jobb med den efter att bara ha suttit på den en gång även om det blev någon miss här och där. Han var så härligt avslappnad hela tiden och verkade ta det mesta med ro.

Det var riktigt intressant också att höra vad ryttarna själva hade valt att jobba vidare med om hästarna hade varit deras, det hade en sådan tydlig koppling till vad de gjorde under uppvärmningen.

Det satt en expertpanel vid sidan också som diskuterade lite allmänt om både det ena och det andra med avel, prestation och tävlande. Jag är glad att vi kunde ha ett så bra arrangemang på JFK =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus