Mörbultad

Igår skulle jag skritta runt dammen på den gode herr vit innan jobbet. Det skulle bara bara en kort, kravlös och trevlig tur. Hade jag gillat barbackaridning hade jag förmodligen struntat i sadeln. Så det blev premiär för hackamoret. MYCKET dum plan. Han körde en serie med stegringar och snurrande att jag fick tugga grus ute i skogen. Bra där. Fick gå tillbaka till stallet och tränsa om till riktigt bett så jag skulle ha en chans att få ner honom om han reste sig igen. Ut igen. Ponny ännu räddare för allt än innan första biten men återgick sen till att varva hysterisk med helt lugn precis som han brukar. Man tycker ju att han borde ha vant sig vid att rida ut själv vid det här laget...

Oavsett så var jag bara lite öm i ryggslutet igår men idag är jag helt mörbultad. I'm too old for this shit. Att ramla av alltså. Tur att kära herr iPhone klarade sig i alla fall. Jag hade fått höra resten av livet annars att jag krossat honom på en veckas tid.


Pälsglans, strumpor och...

Givetvis kunde jag inte hålla mig till att bara köpa pälsglansen och strumporna när det var rea. Inte jag inte, återhållsamhet och hästshopping går inte ihop med min karaktär. Jag älskar hätsaker. Det är nog bra att jag är oerhört snål i alla fall så det inte blir några fantasisummor när man går lös.

Jag pillade på många saker i affären men det var bara en sak som oplanerat fick följa med hem. Någon som kan gissa? De som känner mig skulle knappast bli förvånade ;)

Rea på Charlies

Nu ska jag bege mig iväg mot Charlies och deras stora rea. Egentligen är det väl inte så mycket jag behöver men alltid roligt att kika lite. Det enda jag planerat att köpa är TiB pälsglans och nya ridstrumpor då de flesta gamla börjar bli ordentligt slitna. Sen hoppas jag att fynda något roligt också, men det återstår att se!


Gedion igår

Igår fick Gedion gå ett pass där jag red för en grupp av mina elever.

Vi visade lite grundridning precis som jag gjort de flesta gångerna som jag ridit för mina grupper med bland annat hur man får hästen att svara på så små hjälper som möjligt och hur man håller den uppmärksam. Sedan gjorde jag även sådant som de övar på emellanåt som galoppfattning från skritt, skänkelvikning och så vidare. På önskemål så hoppade jag också några hinder, dock är man ju inte superbra på att få en stadig lätt sits när man har snurrade stigläder på dressyrsadeln... Nåja, en 70-80 fick de se i alla fall så de var nöjda.

Gedion var ganska fin igår igen, han känns väldigt jämn och bra för tillfället vilket ju såklart är väldigt roligt. Det enda som hade gjort den ännu lite roligare hade varit om jag hade haft lite ordentliga träningar för tränare också. Jag blir så himla inspirerad av träningar så att all "vardagsridning" också blir bättre och roligare. Nåja, vi har i alla fall några dagar hos Monica att se fram emot i slutet av augusti även om det känns som eeevigheter innan det är dags.


Duktig Gedion

Min häst är snäll. Hanna gör en utmaning:


Inget stall alls idag

Idag har jag inte varit i stallet alls, dels för att jag är sjukligt trött efter möhippa igår och dels för att min stukade fot tog ordentligt med stryk igår. Jag och foten är inte alls sams just nu.

e: Skatholm Big Chief CH59

Skatholm Big Chief e: Munkgolm Cobbergate u: Oxenholm Columbine

Gedions pappa heter Skatholm Big Chief CH59. Han är född 23 maj 1988 i Danmark hos Stuteri Skatholm. Stuterinamnet ska komma från de danska orden skat och holm som betyder skatt och kulle.

Han är registrerad som skimmel och mätt till 147 centimeter i mankhöjd.

Skatholm Big Chief har fått dryga 40 avkommor mellan 1992 och 1999. Gedion tillhörde alltså hans första årgång.
Skatholm Big Chief fick fina resultat redan i unga år, 1990 och 1991 blev han R.B.I.S. på hingstbedömning och fick ettårslicens för betäckning. 1992 exporterades han till Österrike där han blev bedömd och godkänd för avel. Han var utlånad på ett leasingavtal men såldes 1993.

Vad som hänt sedan dess är tyvärr inte lika lätt att hålla koll på, men 2002 blev han i alla fall Bundeschampion. Han finns med på Auerbach Connemaragestüts hingstlista där han beskrivs som "Atletisk, hårt arbetande, vänlig och personlig - en mycket typisk Connemarahingst".



Jag tycker nog allt att man kan se att detta är Gedions far!

Ingen ridning...

Det blev ingen ridning idag, hade lite väl ont i foten bara efter att ha gått från bussen. Men jag hoppas att hinna åtminstone liite imorgon. Men det ska väl mycket till. Sannolikheten är ganska stor att ponnyn får ledigt till måndag då jag har en hel del att göra i helgen.


Osäker ridning idag

Eftersom jag lyckades stuka foten imorse när jag var ute på min träningsrunda. Eller snarare, precis när jag börjat. That sucks... Å andra sidan kanske det blir ett ypperligt tillfälle att rida utan stigbyglar. Återstår att se. Har en hel del jag ska hinna med ikväll samtidigt som jag måste sova tidigt eftersom det är jobb på schemat imorgon igen. Får se vad foten säger om det.

Mest bus

Ja, det har det blivit i veckan.

I måndags red jag en liten bana som två av mina elever hade ställt upp med lite koner, bommar och småskutt. De verkade nöjda med att ha fått se mig rida lite och det var kul att göra något lite annorlunda än vad vi brukar.

Tisdag kväll blev det ett dressyrpass där Gedion var så fin. Kändes riktigt, riktigt bra faktiskt. Sådär bra så jag nästan längtade efter att tävla, men nä, den där licensen är så dyr. Men RIKS däremot hade ju varit så jäkla roligt.

Onsdag blev det vilodag.

Nu idag åkte jag upp till stallet lite halvt oförberett när jag fick sms att Gedion hade ett sår. Okej, det såg inte så farligt ut på bilden och hade det varit illa så hade de som såg det säkerligen ringt till mig, men ändå. Jag är vääldigt hönsig när det gäller mitt hjärta. Såret var inte någon fara med heller så jag tänkte att jag lika gärna kunde rida när jag ändå var där, men jag skrittade ett varv eller så innan jag lämnade över ponnyn till att ridas av tre tjejer i hoppspecialen. Lite kommer inom en snar framtid komma upp på Daily Horses, så kika in där! Ponnyn verkade uppskatta buset så det var väldigt kul att se!

Propositionen är här!

Proppen för ConnemaraRIKSen alltså. Den kom ut för några dagar sedan och jag är allt sugen på att komma iväg i år!

Norrköping är ju inte superlångt bort och det vore verkligen roligt att kunna vara med ett år åtminstone. Tidigare har det ju varit för långt bort, jag har inte fått dispens att transportera honom på sommaren (när han fortarande ägdes av ridklubben), han har inte varit i form eller den gången då jag var anmäld och klar men ponnykraken fick underliga utslag i ansiktet.

Jag är lite inne på en ridklass, Open Ridden eftersom vi är placerade i LB och därmed inte får starta Open Ridden Novice samt utställningsklassen för valacker 9 år och äldre. Även om jag aldrig ställt tidigare och Gedion nog aldrig varit ställd i Sverige. Men man kan ju se det som en kul grej, jag har ju inga andra tävlingar inplanerade i år.

Gedion igår, onsdag

Igår red jag ett kortare dressyrpass i mellanridhuset efter att lektionerna var slut. Gedion har fått ett par vilodagar när jag haft så mycket annat, något som han dock inte tar illa vid sig av.

Jag fokuserade en hel del på min sits och hörde Monica säga "en åtta på sitsen!" säkert tusen gånger samtidigt som jag letade efter den där åttamässiga sitsen. Inte riktigt där får jag väl säga. Tyvärr.

Gedion vill gärna skjuta ut högerbogen på raka spår i mitten av banan, när jag korrigerar det svarar han med att ta ner tempot, förflytta vikten framåt och slå sig ur formen. Igår lät jag honom hållas och började bara om från början varje gång men jag får se om jag ska ha en annan taktik ifall han fortsätter med det.

Annars var det ett trevligt pass när både bogen in och tagen bakdel funkade lika bra. Bogen in är ju Gedions esse medan tagen bakdel brukar vara jobbigare. Han har ju tidigare haft en samlingsgrad som varit bra nog för öppna men det har han inte riktigt i dagsläget. Än i alla fall.

Galoppen jobbade jag inte så mycket då min träningsvärk i baken efter tre dagars konditionsträning klagade. Galoppen är ju det vi plockat mest poäng på genom åren när vi tävlat, men den kräver en hel del arbete för att få ett bra svävmoment och en bra bärighet.

I know, I know

Sjukt dålig uppdatering det sista. Det har varit mycket annat som tagit upp både betänktetiden och den faktiska tiden. Nu har jag snart ordning på grejerna igen.

Välstammad

Gedion har faktiskt en bra stam på båda sidor. Jag tänkte försöka dela med mig lite om ponnyerna även om det ibland är svårt att få reda på något om dem. Gedions mor Ann's Treasure till exempel finns det väldigt lite information om, medan morfar och framförallt farfar är väldigt kända.

Inläggen om stammen kommer att hamna under kategorin "Om Gedion", så håll utkik framöver!

Fasen vad tråkigt!

Till helgen hade jag sett fram emot massor av fälttävlan i och med Badminton Horse Trials. Tji fick jag, massivt regn har gjort att banan inte går att rida på och tävlingen är inställd. Fan också. Badminton är en av mina absoluta favoritbanor i världen när det gäller terrängen. Kan inte vara lätt att ställa in ett sådant stort arrangemang.

Jag håller tummarna att det blir av nästa år istället (och hoppas att jag blivit rik så jag kan åka dit =P )

Uteritt igår

Med gårdagens fina väder kändes det som en utmärkt plan att rida ut med Frida och Solen. Frida hade lovat att visa mig lite fler ridvägar på andra sidan tunneln, och med bra förklaring och sämre lokalsinne tror jag nog ändå att jag ska lyckas hitta runt lite där nu. Det började dock väldigt tveksamt med att varken Solen eller Gedion ville gå först utan stannade innan vi ens kommit till skogen... Fåniga djur. Därefter gick det dock hur bra som helst och Solen fick traska först med Gedion i släptåg.

Så nu vet jag också var dessa stockar är som barnen ofta pratar om att man kan hoppa. Hur fint som helst. Vissa stockar var små och söta, andra var rena bamsehindren. Det får nog bli en tur dit och skutta en dag, Gedion fick hoppa en yttepytteliten stock igår bara. Dock var han tvungen att stanna och titta på den först.

Jag hoppas verkligen att det fina vädret håller i sig så att stigarna är lika fina framöver!

Nytt världsrekord!

Trots att det slogs ett nytt världsrekord i Grand Prix Special i helgen så har det varit väldigt tyst om det, både på facebook och bland de (i och för sig inte så många) hästbloggarna som jag läser. Jag har själv inte sett ritten förrän idag, men såhär såg det ut:

Charlotte Dujardin (GB) och Valegro, 88,022 procent. GPS Hagen, Tyskland.



Vad tycker ni om ritten?

Personligen gillar jag Valegro bättre än Totilas, men jag kan ändå inte låta bli att sakna hur hästarna såg ut längre tillbaka i tiden om man tittar på till exempel Ahlerich, Goldstern eller Matiné (även om hon inte är särskilt långt tillbaka i tiden).

Film från passet i töm

Eftersom jag inte är särskilt skicklig med tömmarna så kan jag inte filma under de perioder när jag faktiskt tömkör, men filmade iaf lite när jag tömlongerade. Där jobbar han ganska mycket sjäv utifrån min position och tömmarnas egen vikt, jag behöver inte inverka särskilt mycket med hjälp av händerna.

Får väl påpeka också att det blir lite rörigt eftersom jag har båda tömmarna i en hand för att kunna hålla kameran med andra handen.

(Sorry för musiken också, men jag orkade inte engagera mig i valet riktigt)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus