Kandartrim i stora ridhuset

Idag hade jag verkligen bestämt mig att inte rida i mellanridhuset (trots att det var tomt när jag skulle rida) utan istället tog vi ett pass i stora ridhuset. Eftersom jag red ganska sent var det inte särskilt mycket folk där vilket passade oss bra samtidigt som det var lektion på andra sidan så han inte skulle bli helt ensam och övergiven. Gedion är väl inte direkt tittig i nya ridhus, men det märks alltid lite skillnad i början när han är på ett nytt ställe. För det är ganska nytt med stora ridhuset, han gick ett varv där dagen efter att han flyttat in men annars han har inte satt en fot där. Eller ja, hov.

Han var lite stark för mig idag, trots kandaret. Jag kan tänka mig att det är lite trötthet efter den senaste veckans ridning även om vi tagit det relativt lugnt. Så under framridningen var det fokus på takt och lösgjordhet (vilket ju också råkar vara de första två stegen i utbildningsskalan). Därefter red jag igenom LA:2 litegrann. Trots att jag försökt träna på programmet lite varje dag visade det sig att jag inte hade full koll. Attans. Nåja, bättre lycka nästa gång. Det som vi framförallt behöver träna på är halt från galopp och så är det ju de där skänkelvikningarna som inte riktigt vill ge med sig när han går rättställd. Rider jag honom motställd i skänkelvikningarna blir de kalasfina däremot... Ryggningen gav vi oss inte på alls idag. Det är inte Gedions favorit och med tanke på att han var lite stark ville jag inte ha några ryggningar som mest blev dragkamp. '

Dock får jag nog skämmas över hur illa putsat kandaret var... Skärpning på den fronten! Alla andra tränsen är ju så mjuka och fina, men kandaret har ju mest fått hänga i vinter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus