Gedion igår, onsdag

Igår red jag ett kortare dressyrpass i mellanridhuset efter att lektionerna var slut. Gedion har fått ett par vilodagar när jag haft så mycket annat, något som han dock inte tar illa vid sig av.

Jag fokuserade en hel del på min sits och hörde Monica säga "en åtta på sitsen!" säkert tusen gånger samtidigt som jag letade efter den där åttamässiga sitsen. Inte riktigt där får jag väl säga. Tyvärr.

Gedion vill gärna skjuta ut högerbogen på raka spår i mitten av banan, när jag korrigerar det svarar han med att ta ner tempot, förflytta vikten framåt och slå sig ur formen. Igår lät jag honom hållas och började bara om från början varje gång men jag får se om jag ska ha en annan taktik ifall han fortsätter med det.

Annars var det ett trevligt pass när både bogen in och tagen bakdel funkade lika bra. Bogen in är ju Gedions esse medan tagen bakdel brukar vara jobbigare. Han har ju tidigare haft en samlingsgrad som varit bra nog för öppna men det har han inte riktigt i dagsläget. Än i alla fall.

Galoppen jobbade jag inte så mycket då min träningsvärk i baken efter tre dagars konditionsträning klagade. Galoppen är ju det vi plockat mest poäng på genom åren när vi tävlat, men den kräver en hel del arbete för att få ett bra svävmoment och en bra bärighet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus